Vzw Terre au féminin bedankt Multi Masters Group voor schenking van laptops

“Bedankt voor jullie gulheid. Met deze schenking bevestigen jullie eens te meer jullie maatschappelijk engagement ‘Sociale en culturele ontwikkeling’.” Deze mooie woorden staan te lezen in een brief die we vorige week ontvingen van de vzw Terre au Féminin. Aanleiding was de schenking van laptops aan de vzw.

In 2007 zag de vzw Modibo het levenslicht. Het doel was geld inzamelen zodat arme kinderen in Burkina Faso onderwijs kunnen volgen. “Burkina Faso is een van de armste landen in de wereld”, zegt Raphaël Scheers, een van de drijvende krachten achter de vzw Modibo. “Het onderwijs is er betalend. Dankzij gulle schenkers hebben wij ervoor gezorgd dat al 93 arme kinderen toch naar school kunnen. Van de eerste jongeren die wij gesteund hebben, gaan sommigen nu naar de universiteit.”

Vorig jaar werd dan Terre au Féminin, een tweede vzw, door dezelfde mensen opgericht. Die kocht een stuk grond van 7 ha in de buurt van Bobo-Dioulasso, na Ouagadougou de tweede grootste stad van Burkina Faso. “Bedoeling van dit project was om de vrouwen van het dorp Kouakoualé te leren om hun eigen groenten te telen. Met de hulp van een plaatselijke bio-ingenieur zaaiden we sesam en soja op ons terrein.”

Helaas liep niet alles van een leien dakje. “Door een acuut gebrek aan water mislukte onze eerste oogst. Maar we bleven niet bij de pakken zitten. We hebben inmiddels een actie opgezet om een waterput te boren. Daarnaast hebben we contact opgenomen met de plaatselijke Landbouwschool met de vraag of zij ons kunnen steunen. Tijdens een kennismakingsgesprek met de directie bleek dat zij met een enorm tekort aan middelen en materiaal kampen.”

Mooi gebaar

Daar komt Multi Masters Group in beeld. “Inderdaad, ik nam contact op met jullie met de vraag of jullie ons konden helpen. Een week later stuurden jullie me een pakket laptops. Zo steunde Multi Masters Group niet alleen de leerlingen van de Landbouwschool, maar ook ons project. Want jullie laptops overtuigden de school om ons te helpen. Zij gaan nu samen met ons de plaatselijke bevolking leren tuinieren.”

Toch zijn daarmee nog lang niet alle problemen opgelost. “Door de coronapandemie gaat alle aandacht daarnaartoe. Logisch, maar intussen blijven de problemen in Afrika natuurlijk wel bestaan. Daarom vinden wij het zo’n enorm mooi gebaar van Multi Masters Group dat jullie in deze tijden bereid zijn om ons te helpen”, besluit Raphaël Scheers. En zo zijn we terug bij de brief waarmee het allemaal begon.

Meer weten over de maatschappelijke engagementen van Multi Masters Group? Klik hier.

Meer weten over de initiatieven van Terre au Féminin? Klik hier.

Raphaël Scheers (Terre au Féminin) schenkt de laptops van Multi Masters Group aan de directie van de Landbouwschool in Bobo-Dioulasso.
Raphaël Scheers (Terre au Féminin) overhandigt de laptops van Multi Masters Group aan de directie van de Landbouwschool van Bobo-Dioulasso.
De vrouwen van Kouakoualé werken - met de steun van Terre au Féminin - op het veld en telen hun eigen groenten.
De vrouwen van Kouakoualé werken vol enthousiasme op het veld en telen er hun eigen groenten.

Terug naar boven