Waarom professionele ongediertebestrijding ook voor jouw bedrijf belangrijk is

Professionele ongediertebestrijding is onmisbaar want ongedierte kan veel schade veroorzaken aan gebouwen, producten en verpakkingen. Denk maar aan knaagdieren zoals ratten en muizen. Ongedierte is vaak ook een verspreider van ziekten, zoals leptospirose. In voedingsgerelateerde gebouwen is het dan ook verplicht om te controleren op de aanwezigheid van ongedierte. Hygi Masters biedt concrete oplossingen.

Waarom professionele ongediertebestrijding?

Knaagdieren en insecten zijn een plaag voor elk bedrijf. Ze veroorzaken schade aan de gebouwen en tasten productverpakkingen aan, wat kan leiden tot aanzienlijke verliezen. Daarom is het belangrijk om deze plagen te bestrijden met een duidelijk plan, dit onder controle te houden en ze zelfs voor te zijn door preventief aan de slag te gaan. Afhankelijk van de plaats, activiteit en omvang van de plaag, kan voor verschillende bestrijdingsmethoden worden gekozen. Het sluiten van een overeenkomst met een gespecialiseerd bedrijf, zoals Hygi Masters, is verplicht voor elk bedrijf of elke organisatie die publiek toegankelijk is.

Professionele ongediertebestrijding in uw bedrijf laat u best uitvoeren door een specialist als Hygi Masters.

Professionele ongediertebestrijding met focus op duurzaamheid en milieu

Chemische bestrijding van ongedierte is één mogelijkheid. Meer specifiek bestaat het uit het afwisselend gebruik van placebo’s en biociden. Sommige placebo’s bevatten UV-trackers. Het knaagdier dat het product eet, geeft sporen af via uitwerpselen. Met behulp van een UV-lamp wordt zichtbaar in welk gebied het ongedierte zich bevindt en in welke zone het binnensluipt. Op dit punt treedt de biocide-fase in actie. We installeren dezelfde soort producten, maar met een actieve stof die de knaagdieren doodt. Met het oog op veiligheid en gezondheid staan deze producten steeds in beveiligde, afgesloten ruimten.

Maar de focus ligt steeds meer op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Niet enkel Multi Masters Group, maar ook meer en meer klanten implementeren een sterk MVO-beleid en gebruiken biologische producten. Daarin ondersteunen wij bedrijven. Hygi Masters kiest waar mogelijk voor niet-giftige oplossingen. Non-tox lokaas is in veel gevallen een doeltreffende, preventieve methode. Is er geen alternatief, dan zorgen wij dat het toxische lokaas in lokaasboxen wordt geplaatst zodat de veiligheid gegarandeerd blijft. Alleen het ongedierte zal erdoor worden bestreden.

Specifiek lokaas

Een andere methode van professionele ongediertebestrijding zijn vallen. Enerzijds zijn er de mechanische vallen, anderzijds de lijmplaten. Mechanische vallen zijn voorzien van een lokaas met specifieke samenstelling die knaagdieren aantrekt. Het ander type val, de lijmplaat, is een kartonnen, kleverige plaat met een sterke geur die knaagdieren aantrekt. In beide gevallen komt er regelmatig een hygi master over de vloer om de gevangen dieren te verwijderen en naar de oorzaak te zoeken.

Innovatie en digitalisering

Hygi Masters zet in op innovatie en digitalisering. En die digitalisering heeft zich de laatste jaren doorgezet in de wereld van de professionele ongediertebestrijding. Wij gebruiken nu ook een alternatief voor de klassieke ratten- en muizenvallen: digitale vallen. Deze bevatten sensoren en geven een signaal wanneer er ongedierte gevangen is. Via een smartphone, tablet of computer kan u alles op de voet volgen en bent u steeds op de hoogte van de situatie in uw gebouwen.

Aanvullend aan de vallen zijn er ook vangboxen. Deze worden voornamelijk gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie, ter bescherming van industriële installaties. Dankzij de vangboxen zijn we in staat om de aanwezigheid van knaagdieren sterk te verminderen. Zo’n 15 muizen of ongeveer 10 ratten kunnen hierdoor gevangen worden per box.

Professionele ongediertebestrijding in bedrijven is een van de specialiteiten van Hygi Masters.

Beter voorkomen dan genezen

U hoeft zeker niet te wachten met ons te contacteren tot er ongedierte is vastgesteld in uw gebouwen. Integendeel, voorkomen is ook in dit geval veel beter dan genezen. Een preventieve aanpak is dus zeker een aanrader. Na uw aanvraag voert de technieker van Hygi Masters in alle discretie een controleronde in uw gebouwen uit.

Tijdens dit bezoek polst hij naar uw ervaringen en doet hij zelf de nodige vaststellingen. Meteen spoort hij mogelijke aanlooproutes en schuilplaatsen van ongedierte op. Op basis van deze grondige analyse stellen wij een aanpak op maat van uw gebouwen voor. Hierbij respecteren wij de Belgische en Europese reglementeringen omtrent voedselveiligheid, sanitaire hygiëne en andere geldende voorschriften.

Terug naar boven