Senior Living Group is heel tevreden over de samenwerking met Multi Masters Group

“Net als wij zet Multi Masters Group sterk in op maatschappelijk verantwoord ondernemen”

Wens je onmiddellijk met een medewerker te spreken?

Luc Van Eester en David De Mol van Senior Living Group zijn heel tevreden over de samenwerking met Multi Masters Group.
Home » Onze sectoren » Testimonial Senior Living Group

Senior Living Group beheert in België 120 woonzorgcentra en assistentiewoningen én een thuiszorgorganisatie. Sinds 2018 verzorgen Cleaning Masters en Hygi Masters op al deze locaties de dampkapreiniging, de glaswas en de ongediertebestrijding. Een bijzondere samenwerking dus Senior Living Group en Multi Masters Group, tussen twee grote Belgische spelers dus. Luc Van Eester en David De Mol van Senior Living Group vertellen u er graag meer over.

In goede handen

Voor de bewoners en klanten van Senior Living Group staat ‘Kwaliteit van leven’ centraal. Vanuit die filosofie kozen ze voor de kwalitatieve dienstverlening van Cleaning Masters en Hygi Masters. Purchase Manager David De Mol legt uit: “De levenskwaliteit van elke bewoner staat steevast centraal. Dat is waar onze missie ‘In Caring Hands’ om draait. We gaan uit van wat onze bewoners wél nog kunnen. Zo stimuleren we hen om het beste uit hun leven te halen. Die visie vertaalt zich in elk aspect van de zorg die we aanbieden.”

Ondanks de internationale ambities om uit te breiden in Nederland en Spanje slaagt de groep erin om een lokale en persoonlijke aanpak te behouden. “De directies van onze woonzorgcentra opereren heel zelfstandig. Senior Living Group staat vooral in voor de overkoepelende organisatie en coördinatie, onder andere van de facilitaire diensten”, vervolgt Luc Van Eester. Als Hospitality Manager is hij verantwoordelijk voor een goede facilitaire werking binnen de Belgische woonzorgcentra van Senior Living Group.

Samen maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wat Multi Masters Group en Senior Living Group gemeen hebben, is een ambitieus MVO-beleid. Voor beide groepen staat de samenwerking met lokale (Belgische) leveranciers hoog op het lijstje. “Dat is een van de redenen waarom we voor Multi Masters Group hebben gekozen. Niet alleen omdat ze een Belgisch bedrijf zijn, maar omdat ze net als wij sterk inzetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Neem het EcoVadis-label van Cleaning Masters: het bewijs dat ze milieubewust en met onschadelijke middelen poetsen”, vertelt Luc Van Eester.

Cleaning Masters schakelt altijd met ons mee in noodgevallen.”

Een intense start van de samenwerking tussen Senior Living Group en Multi Masters Group

De samenwerking tussen Senior Living Group en Multi Masters Group begon in 2018.In die periode had de groep enkele Belgische woonzorgbedrijven overgenomen. “Om de directies maximaal te ondersteunen, wilden we de dampkapreiniging, ongediertebestrijding en glaswas van alle woonzorgcentra centraal coördineren. De meeste van hen werkten vóór de overname al samen met externe partners, waaronder Multi Masters Group. We besloten om al deze dienstverleners te vergelijken”, vertelt David De Mol. “Na een uitgebreide tenderanalyse was voor ons duidelijk dat Multi Masters Group de sterkste kandidaat was. Niet alleen op vlak van duurzaam ondernemen, maar ook operationeel en financieel.” 

De 120 woonzorgcentra verspreid over Vlaanderen en Wallonië vereisen allemaal een specifieke aanpak. Een hele opdracht dus. Het raamcontract vastleggen was slechts de eerste stap, de echte uitdaging volgde erna. Luc Van Eester verduidelijkt: “De opstart tussen 2018 en 2019 was een intense periode. Ik zat geregeld samen met de projectverantwoordelijke van Multi Masters Group, Patrick, om de planning vast te leggen en bij te sturen. In het begin was het wat aftasten, maar uiteindelijk raakten we goed op dreef.” 

Gespecialiseerde reiniging van dampkap tot raam

De woonzorgcentra van Senior Living Group serveren dagelijks warme maaltijden. Daarom beschikken ze allemaal over een eigen keuken. “Cleaning Masters verzorgt de reiniging van alle dampkappen in die keukens. Dat moet volgens de wet jaarlijks gebeuren”, legt Luc Van Eester uit. Daarnaast leidt Hygi Masters de ongediertebestrijding in alle woonzorgcentra in goede banen. “Dat is voornamelijk een preventieve maatregel. De hygi masters plaatsen lokaasboxen op de meest kritieke plaatsen en volgen die nauwgezet op.” 

Ten slotte coördineert Cleaning Masters ook de glaswas van alle woonzorgcentra. “Dat vraagt om een genuanceerde benadering, want een ruitenwasser moet vaak ook de privéwoning van een bewoner betreden.”  David De Mol licht toe: “Naar de toekomst is dat zeker een punt waar we samen met Multi Masters Group aan willen werken. Met een sectorspecifieke opleiding, bijvoorbeeld. Hoe ga je om met bewoners op de psychogeriatrie of met senioren die dementie hebben? Dat is zeker niet vanzelfsprekend.”

“Dankzij die rechtstreekse lijn ontzorgt Multi Masters Group niet alleen mijn eigen team, maar ook de directies van alle woonzorgcentra.”

Snel reageren

Schoonmaak in de zorgsector vereist dus een specifieke aanpak. De coronacrisis gaf die stelling een extra dimensie. “De medewerkers in onze woonzorgcentra halen werkelijk het onderste uit de kan. Vooral de sluimerende besmettingsdreiging werkt slopend. Wanneer er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch een afdeling in quarantaine gaat, moet mijn team snel schakelen. Cleaning Masters schakelt altijd met ons mee in noodgevallen. Ze staan onze poetsploegen zo snel mogelijk bij om grondig te desinfecteren”, vertelt Luc Van Eester.

Maar ook voor 2020 deed Senior Living Group beroep op Cleaning Masters bij calamiteiten. “Zo was er in 2018, aan het begin van onze samenwerking, een modderstroom in Luik door hevige regenval. Een van onze woonzorgcentra bleef niet gespaard. Gelukkig volstond een telefoontje naar Patrick om een ploeg gespecialiseerde cleaning masters te mobiliseren. Ook bij rook- en waterschade door een brandincident in het verleden trad Cleaning Masters snel en grondig op.”

Een zorg minder voor Senior Living Group

Wat het geheim is van die snelle reactiesnelheid? “In mijn ogen is het feit dat we één aanspreekpunt hebben een grote troef. Onze contactpersoon Patrick volgt alles correct op. Dankzij die rechtstreekse lijn ontzorgt Multi Masters Group niet alleen mijn eigen team, maar ook de directies van alle woonzorgcentra”, besluit Luc Van Eester. 

Senior Living Group
in het kort

  • Marktleider in België op het vlak van woonzorgcentra
  • 8.900 medewerkers die de beste zorg verlenen aan 12.000 bewoners
  • Naast woonzorgcentra en assistentiewoningen ook specialist in thuiszorg
  • Deel van Korian, een woonzorggroep actief in Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Spanje
  • Samenwerking met
    • Cleaning Masters voor gespecialiseerde dampkapreiniging, glaswas en schoonmaak van hoofdkantoor
    • Hygi Masters voor ongediertebestrijding

Overtuigd?

Terug naar boven