Construct Masters ziet aandacht voor veiligheid beloond met nieuw VCA P-certificaat

Veiligheid is een topprioriteit voor wie actief is in een industriële omgeving. Bij Construct Masters is dat besef goed doorgedrongen. De divisie van de Multi Masters Group ontving zopas haar nieuwe certificaat ‘VCA – Petrochemie 2017/6.0’, de hoogste erkenning op het vlak van veiligheid.

Tijdens een tweedaagse hercertificeringsaudit ploos de auditor van het gespecialiseerde bureau Vinçotte alles van naaldje tot draadje uit. “Bij een hercertificeringsaudit wordt heel grondig te werk gegaan, dat kan ik je nu wel bevestigen”, zegt Sam Decrock, preventieadviseur van Multi Masters Group. “De eerste dag bekeek de auditor al onze documenten: onze procedures, onze beleidsverklaring, onze opleidingsmatrices en ga zomaar door. Op dag 2 bezochten we twee van de grootste klanten van Construct Masters. De auditor sprak er met onze medewerkers. Hij testte hun kennis van bijvoorbeeld de LMRA, ging na of alle VIK’s correct waren opgehangen, of alle machines gekeurd waren, of de gasflessen juist gesorteerd waren. Je merkt het: er ontging hem geen enkel detail.”

Geen arbeidsongevallen

Tot grote tevredenheid van managing director Philip Paelinck slaagde Construct Masters met glans voor deze veiligheidsaudit. “Bijna 70% van onze klanten is actief in de petrochemie. Dan is het VCA P-certificaat onmisbaar. Dat we geslaagd zijn, geeft aan dat wij goed omgaan met alle aspecten van veiligheid. Gaande van een grondige opleiding van onze mensen tot een doorgedreven analyse van de data die we verzamelen. Wanneer wij een tekortkoming, hoe klein ook, vaststellen, dan koppelen wij daar meteen een verbeterplan aan vast. Al die inspanningen samen hebben tot dit nieuwe VCA P-certificaat geleid.”

Construct Masters heeft zijn strepen al verdiend op het vlak van veiligheid. Vorig jaar ontving het las- en constructiebedrijf de ‘Safety Award’ van Arlanxeo. En ook dit jaar loopt het vlot. “Hout vasthouden natuurlijk, maar in 2020 hebben we nog geen enkel arbeidsongeval moeten noteren. Dat bewijst toch ook wel een en ander”, besluit Philip Paelinck.

Terug naar boven