Green Masters ziet inspanningen op vlak van veiligheid beloond met nieuw VCA-certificaat

Naast een kwalitatieve dienstverlening is veiligheid een van de topprioriteiten bij Multi Masters Group, en dus ook bij de divisie Green Masters. De specialist in professioneel groenonderhoud bij bedrijven onderging enkele weken geleden met succes een VCA-hercertificeringsaudit door SGS. Zopas ontvingen we het nieuwe VCA*-certificaat dat geldig is tot 2025.

Green Masters gaat bewust om met veiligheid

“Dit certificaat is eigenlijk de beloning van onze dagdagelijkse aandacht voor veiligheid”, zegt Kim Van Leemput, preventieadviseur niveau 2 bij Multi Masters Group, die de audit begeleidde. “Tijdens de audit werd zowel de theorie als de praktijk grondig doorgelicht. In het theoretische gedeelte ging de auditor na of alle documenten in orde zijn: beleidsverklaring, werkinstructies, hebben de medewerkers de juiste opleidingen gekregen, is het medisch toezicht in orde enzovoort.”

Green Masters veiligheid VCA certificaat

“Op de tweede dag bezocht hij verschillende klanten, waaronder enkele winkelcentra waar Green Masters het groenonderhoud verzorgt. Die werfbezoeken dienen om na te gaan of onze mensen op de werkvloer de theorie correct in de praktijk brengen. Dragen ze de juiste beschermingsmiddelen, werken ze volgens de juiste methodes, gebruiken ze de juiste technieken, dragen ze zorg voor hun machines, dragen ze zorg voor hun materiaal enzovoort. Naast de werfbezoeken ging de auditor ook een kijkje nemen in ons nieuwe magazijn gelegen aan de Oostkaai in Merksem. Je kan dus wel stellen dat tijdens deze audit van twee dagen onze volledige organisatie werd gecontroleerd.”

0 arbeidsongevallen

Green Masters slaagde met verve voor de audit. De aandacht voor veiligheid zit bij de green masters als het ware stevig verankerd in het DNA. “Dat klopt en we zijn dan ook heel fier met dit nieuwe VCA*-certificaat. Maar zo mogelijk nog trotser zijn we op het feit dat we al ruim anderhalf jaar geen enkel arbeidsongeval meer hebben gehad.”

Terug naar boven