Master in de kijker: Barbara Van Cleemput brengt het Multi Masters-gevoel elke dag opnieuw naar de werkvloer

Als we spreken over opvallende doorgroeitrajecten, dan is dat van Barbara Van Cleemput binnen Multi Masters Group eentje dat kan tellen. Van calculatie naar sales tot regioverantwoordelijke: de goedlachse positivo kent intussen het totaalplaatje.

Het Multi Masters gevoel volgens Barbara Van Cleemput (regiomanager bij Multi Masters Group)

Vertel eens Barbara, hoe ben je in de sector terechtgekomen?

Barbara Van Cleemput: Dankzij mijn studie, ik heb facility management gestudeerd. Nadat ik was afgestudeerd, heb ik wel nog een kleine omweg gemaakt. Toen ik begon met solliciteren, duurde het een tijdje vooraleer ik ergens aan de slag kon. Ik heb dan eerst even bij de klantendienst van een telecomoperator gewerkt. Je bent jong, je wilt een loon… Maar ik bleef solliciteren en uiteindelijk begon ik dan toch in ‘de facilities’ als calculator.

Leren bij Cleaning Masters, de schoonmaakdivisie van Multi Masters Group

Was dat ook in de schoonmaak?

Ja, maar dat was eerst niet zo gepland. Tijdens mijn studie was ik niet van plan om in de schoonmaak terecht te komen. In de loop van mijn stage ontdekte ik pas dat het echt iets voor mij is en dat het ook heel leuk is. Mijn eerste job als calculator heb ik dan ook vijf jaar gedaan. En dan zag ik plots de vacature bij Cleaning Masters, de schoonmaakdivisie van Multi Masters Group.

Inderdaad, toen kwam Cleaning Masters in the picture…

Ja, maar dan in de sales. Calculatie vond ik heel leuk om te doen, maar na vijf jaar wou ik een nieuwe uitdaging, meer het commerciële. Ervaring had ik niet. Als calculator heb je wel een zicht op de job omdat je met het salesteam samenwerkt, maar als je het zelf doet, is het toch heel anders. Via een vriendin – die hier ook werkt – kwam ik uiteindelijk in contact met Cleaning Masters. Ik ging op gesprek en kreeg meteen de kans om te beginnen en alles te leren.

Het Multi Masters-gevoel

Was de klik er meteen met het bedrijf, de collega’s, …?

Zeker, ik werd heel warm ontvangen tijdens mijn sollicitatie. Het was niet ‘Zet u daar, ik kom dadelijk bij u’, maar eerder ‘Hallo, dag Barbara!’ Ik voelde meteen het ‘Multi Masters-gevoel’: heel sociaal, joviaal en familiaal. Iedereen in het team was heel vriendelijk. Je moet natuurlijk altijd je eigen weg zoeken, maar iedereen is open en er wordt niet in hokjes gewerkt.

“Zelfs bij mijn vorige werkgever stond Multi Masters Group hoog aangeschreven.”

Het is ook leuk om voor een bedrijf te werken dat aan de toekomst denkt. Multi Masters Group wil altijd verbeteren waar mogelijk en tracht continu te evolueren zodat het klaar is voor de nabije en verre toekomst. Als je iets opmerkt dat beter of anders kan, is de kans heel groot dat het al is opgepikt. Is dat niet zo, dan luisteren ze naar je en doen ze er iets aan. Iedereen staat open voor verbetering, dat zie je ook aan de groei die het bedrijf doormaakt.

Barbara Van Cleemput en het Multi Masters-gevoel (Multi Masters Group)

Je wist dus al dat het gevoel hier goed zou zitten?

Klopt, via mijn vriendin, maar ook bij mijn vorige werkgever stond Multi Masters Group hoog aangeschreven. ‘Het is er heel menselijk, het loopt er allemaal goed, ze hebben de kwaliteit, …’ Zo wist ik zeker dat als ik hier aangeworven werd, het zeker wel goed zou zijn. Het moet natuurlijk ook klikken met de collega’s, maar dat was meteen het geval.

Down-to-earth

Ik heb de indruk dat je zelf ook wel een groepsmens bent.

Ik probeer altijd goed te zijn voor de mensen. Iedereen komt natuurlijk werken om zijn boterham te verdienen, maar als het kan natuurlijk liefst op een aangename manier. Dat probeer ik zelf uit te stralen. Ik denk dat Multi Masters Group me dat gevoel ook wat heeft meegegeven. De directie staat heel dicht bij de mensen, ze zijn heel down-to-earth. Het is veel leuker werken als iedereen één geheel vormt.

“De slogan van Multi Masters Group is er niet zomaar, we ontzorgen de klant echt.”

Inclusief de directie. Die mensen lopen hier ook gewoon rond op de werkvloer. Stel dat je bijvoorbeeld voorzitter Nicolas de Schutter tegenkomt, dan zal hij altijd iets zeggen. Dat heb je in andere bedrijven zeker niet altijd.

We maken even een sprong voorwaarts: want het eindigde niet bij een job als sales representative. Je werd regiomanager.

Na drie jaar in de sales was ik wel benieuwd naar die functie. Opnieuw had ik weinig ervaring, maar ik kreeg alweer de kans om me te bewijzen. Als regiomanager beheer je een klantenportefeuille en controleer je samen met het inspectieteam of de kwaliteit die we beloven er ook effectief is. ‘We zorgen ervoor’, de slogan van Multi Masters Group, is er niet zomaar. De klant ontzorgen, daar doen we het uiteindelijk voor.

Dat is ook de grootste uitdaging van de job: zorgen dat iedereen tevreden is. Uiteraard is het belangrijk dat de klant tevreden is, maar als regiomanager moet je ook het inspectieteam op de juiste manier aansturen zodat ook bij hen alles goed loopt. Op die manier kunnen zij op hun beurt er dan weer voor zorgen dat de mensen op de vloer, zij die het dagelijks waarmaken, zich goed in hun vel voelen.

Zich goed voelen

De mensen op de vloer zijn inderdaad een belangrijke schakel.

De schoonmakers hebben uiteindelijk een heel belangrijke functie binnen Multi Masters Group. Zij zijn het die onze core business elke dag opnieuw tot bij de klant brengen. Zij vormen een essentieel deel van de keten. Als zij er niet zijn, dan gebeurt er niets. Dan bestaan we bij wijze van spreken niet eens. Het is dan ook belangrijk dat iedereen op een rechtvaardige manier wordt behandeld en dat we er voor hen zijn.

Is dat iets wat jij probeert uit te stralen naar hen toe?

Zeker. Er kan al eens iets mislopen en je hebt altijd mensen die het niet altijd even goed bedoelen. Dat is overal zo. Maar we moeten zien dat we de mensen die het wel goed bedoelen goed behandelen. Ik wil dat het team zich hier goed voelt, dat iedereen even graag als ik voor Multi Masters Group werkt.

Barbara Van Cleemput voelt zich helemaal thuis binnen Multi Masters Group.

Heb je doorheen de jaren een evolutie gezien binnen Multi Masters Group?

We zijn de laatste tijd enorm gegroeid. Ik heb het vijfjarenplan ‘2022’ nog meegemaakt en sindsdien zijn er heel wat nieuwe mensen bijgekomen. Als je je interesseert in de groei van het bedrijf, weet je ook wel wie en wat er aan het groeien is. Maar de basis van het familiale, het vertrouwen en de warme ondersteuning zit er nog altijd in.

Kansen grijpen binnen Multi Masters Group

Om af te sluiten: hoe kijk je naar de toekomst?

Ik leer nog elke dag bij, dus ik denk zeker nog niet aan iets anders. Maar ik weet wel dat als ik klaar zou zijn voor een nieuwe stap, er zeker mogelijkheden zijn binnen Multi Masters Group en dat ze die kansen ook geven.

“Het is leuk om voor een bedrijf te werken dat aan de toekomst denkt.”

Hoe ik terugkijk op mijn traject tot nog toe? Het is niet altijd even makkelijk geweest, maar ik ben wel heel blij met de stappen die ik heb gezet. Ik zou het niet anders doen en nog altijd de kansen grijpen die er liggen. Ook met wat ik vandaag weet, ben ik heel blij dat ik hier zit!

Terug naar boven