Internationale Dag van de Handhygiëne: Hygi Masters lanceert White’Box

5 mei. Naar jaarlijkse gewoonte zet de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) deze dag in het teken van de handhygiëne. Door het coronavirus is dat nog meer dan anders een brandend actueel thema. Ook bij Hygi Masters.

Naast afstand houden – je weet wel, de ‘anderhalvemetersamenleving’ – is een goede handhygiëne een van de belangrijkste methodes om het Covid-19-virus een halt toe te roepen. De naam van de campagne van de WHO is dan ook veelzeggend: ‘Save lives: clean your hands’, vrij vertaald: ‘Red levens: was je handen’.

Levens redden door je handen te wassen, het klinkt je misschien wat overdreven in de oren. Maar stel je eens voor dat één besmet persoon een deurklink vastneemt, bijvoorbeeld aan de ingang van een bedrijf. Meteen daarna doen tien andere mensen hetzelfde. Je kan je inbeelden dat het dan heel snel kan gaan. Want die tien mensen gebruiken daarna weer een andere klink of ze duwen op een liftknop. En daarna weer tien mensen…

Een goede desinfectie van een gebouw kan wonderen doen. “Maar moet gepaard gaan met een goede handhygiëne bij de gebouwgebruikers. Als al die mensen uit het voorbeeld hierboven hun handen goed hadden gedesinfecteerd, was er helemaal niets aan de hand”, zegt Patrick Houtmeyers, manager van Hygi Masters.

“Het is dan ook geen toeval dat wij net vandaag, op de Internationale Dag van de Handhygiëne, ons nieuwe product voorstellen: de White’Box. Dat is een zuil die je heel eenvoudig eender waar kan plaatsen, bijvoorbeeld aan de ingang van je bedrijf. Deze zuil bevat een voorraad handgel. Bij het passeren druk je gauw even op het pompje, je wrijft de gel goed uit over je handen en klaar. Het duurt maar een paar seconden, maar je voorkomt er mogelijk heel wat onheil mee. Misschien red je er wel levens mee, om de woorden van de WHO te gebruiken.”

Hygi Masters, een divisie van de Multi Masters Group, is gespecialiseerd in het leveren, plaatsen en onderhouden van alle producten en toestellen om uw sanitaire ruimtes aan te kleden, zoals dispensers (bijvoorbeeld zeep en handdoeken), handdrogers, luchtverfrissers, hygiënecontainers, vuilbakjes en toiletbrilreinigers.

Voor meer informatie over de White’Box of andere producten of diensten van Hygi Masters, neem contact met ons op via:

  • E-mail: welcome@multimasters.be
  • Tel.: 03 644 55 55 of 0498 93 93 93
Terug naar boven