Made Blue Foundation: Cleaning Masters schenkt 612.000 liter schoon drinkwater aan ontwikkelingslanden

Iedereen zou toegang moeten hebben tot schoon drinkwater, maar helaas is dat nog niet overal het geval. Het tekort aan schoon en veilig drinkwater in ontwikkelingslanden is nog altijd een harde realiteit. Made Blue Foundation is een organisatie die zich inzet voor dat goede doel, namelijk ‘schoon drinkwater voor iedereen voorzien’. Om de organisatie te helpen, schenkt Cleaning Masters al enkele jaren schoon drinkwater. En dit jaar verzamelden we het mooie totaal van 612.000 liter. Hoe we dat gedaan hebben? Door te doen waar we goed in zijn: schoonmaken.

Harde cijfers, grote impact

  • 771.000.000 mensen hebben nog altijd geen toegang tot schoon drinkwater.
  • 1.300 mensen sterven naar schatting per dag aan vervuild drinkwater.
  • 6 kilometer moeten veel vrouwen en kinderen iedere dag lopen met 20 liter water.
  • €2,50 helpt één persoon een jaar lang aan schoon drinkwater.
Made Blue Foundation streeft naar schoon drinkwater voor iedereen

De harde cijfers van Made Blue Foundation tonen aan dat er nog altijd werk aan de winkel is om schoon drinkwater te voorzien in ontwikkelingslanden. De organisatie zet zich dan ook dagelijks in door te investeren in waterprojecten in landen met ernstige waterschaarste. “Zo komen ten minste evenveel liters schoon drinkwater weer beschikbaar voor mensen die nu geen toegang hebben tot veilig drinkwater”, klinkt het bij Made Blue.

Made Blue: een liter voor elke liter met de i-mop

Sinds de opstart van Made Blue in 2014 realiseerde de organisatie al meer dan 14 miljard liter schoon drinkwater en dat dankzij meer dan 500 ambassadeurs. Een van die ambassadeurs, dat is Cleaning Masters. Al enkele jaren draagt de schoonmaakdivisie van Multi Masters Group zijn steentje bij en zamelt het schoon drinkwater in voor het goede doel.

Hoe? Met de i-mop. De i-mop is een schoonmaakmachine die onze cleaning masters op dagelijkse basis gebruiken om de gebouwen van onze klanten schoon te maken, maar waarmee we ook schoon drinkwater verzamelen. En dat onder het motto ‘een liter voor een liter’. Voor elke liter water die onze schoonmaakteams met de i-mop verbruiken, schenken we via de Made Blue Foundation een liter drinkwater aan een project in een ontwikkelingsland.

Bijna verdubbeld

In 2019 schonk Cleaning Masters 171.000 liter drinkwater, in 2022 was dat al 318.500 liter en afgelopen jaar verdubbelden we dat totaal bijna: we verzamelden 612.000 liter drinkwater voor de verschillende projecten van Made Blue.

Made Blue Foundation - certificaat Cleaning Masters 2023

En ook u kan uw bijdrage leveren. Niet alleen door schoon drinkwater in te zamelen, maar door tal van andere initiatieven, die soms makkelijker zijn dan u denkt. Ontdek ze hier.

Multi Masters Group steunt naast Made Blue nog meer goede doelen

Naast de Made Blue Foundation zet Multi Masters Group zijn schouders onder nog andere goede doelen:

Terug naar boven