Multi Masters Group verhuist naar gloednieuw gebouw in Flémalle

Multi Masters Group heeft deze zomer niet stilgezeten: in Flémalle bij Luik nam de facilitaire dienstverlener een gloednieuw gebouw in gebruik. Dat is gebouwd vlak naast het oude gebouw, op het Parc Industriel d’Ivoz-Ramet. Barent Bulcke van BBSC Architects leidde het project en verklaart de gemaakte keuzes. “Duurzaamheid staat centraal. Zowel op het vlak van welzijn als van ecologie.”

Flémalle - nieuw gebouw Multi Masters Group (voorkant)

Waarom een nieuw gebouw in Flémalle?

“Ons bedrijf is de laatste jaren flink gegroeid, onze gebouwen dienen dus mee te groeien”, zegt Managing director Philip Paelinck. “Ons schoonmaakbedrijf Cleaning Masters huist al vele jaren op het Parc Industriel d’Ivoz Ramet in Flémalle. Maar intussen zijn we uitgegroeid tot Multi Masters Group, een bedrijf dat een compleet gamma facilitaire diensten aanbiedt. Denk naast schoonmaak aan groenonderhoud, ongediertebestrijding, technisch onderhoud, bewaking enzovoort. Onze klanten kunnen nu voor al die diensten terecht op één locatie.”

Duurzaamheid

Bij de bouw is aandacht besteed aan mens en milieu. “Duurzaamheid staat centraal, zowel op vlak van welzijn als van ecologie”, zegt Barent Bulcke. “Enerzijds moeten we nadenken hoe we mensen op een productievere en aangenamere manier kunnen laten werken. Anderzijds mogen we er niet van uitgaan dat onze planeet zomaar alles kan verdragen en moeten we een stap verder gaan dan de ecologische norm voorschrijft.”

Flémalle - nieuw gebouw Multi Masters Group - vergaderzaal

Op tal van manieren is de architect hiermee aan de slag gegaan. “Een performante isolatie, zonnepanelen, recuperatie en efficiënt gebruik van regenwater, speciale kranen voor warm en bruisend water, extra parking voor elektrische wagens en fietsen, voldoende planten in het gebouw en ga zomaar door.”

Welzijn

Naast ecologische initiatieven in het nieuwe gebouw in Flémalle hield Barent Bulcke ook rekening met het welzijn van de medewerkers. “Bij het uittekenen van het nieuwe gebouw zorgden we ervoor dat elke medewerker zoveel mogelijk daglicht, zicht en ruimte krijgt. Daarnaast is ook grondig nagedacht over de akoestiek en de ergonomie. De masters kunnen zowel staand als zittend aan hun bureau werken. En naast werkruimte is er natuurlijk ook een cafetaria waar ze tijdens de pauzes kunnen ontspannen.”

Flémalle - nieuw gebouw  Multi Masters Group - refter

Niet alleen Flémalle: Multi Masters Group bouwt ook in Roeselare en Merksem

Het nieuwe gebouw in Flémalle is niet het enige bouwproject van Multi Masters Group. In het najaar van 2022 verhuisde het team in West-Vlaanderen naar het Krommebeekpark in Roeselare. En intussen worden volop plannen gesmeed voor de bouw van een nieuwe hoofdzetel in Merksem. “In het nieuwe hoofdkantoor zijn de eisen naar duurzaamheid nog hoger aangezien we spreken over een veel grotere oppervlakte. Daar zullen we dus nog een stapje verdergaan.”

Terug naar boven