World Cleanup Day: Multi Masters Group en Renewi slaan de handen in elkaar

World Cleanup Day nadert met rasse schreden. Op 17 september 2022 organiseert River Cleanup wereldwijd tal van zwerfvuilacties. Als structurele partner van River Cleanup zet Multi Masters Group mee de schouders onder World Cleanup Day Antwerp. En dit in samenwerking met afvalspecialist Renewi.

Multi Masters Group is helemaal klaar voor World Cleanup Day van 17 september 2022.

Wat is World Cleanup Day?

Het is een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het probleem van zwerfvuil. Overal op aarde gaan vrijwilligers die dag op pad om zwerfvuil te rapen. Het initiatief voor World Cleanup Day is afkomstig uit Estland. Daar ontstond in 2008 de beweging ‘Let’s do it, World’, die World Cleanup Day in het leven riep.

Wanneer is World Cleanup Day?

World Cleanup Day vindt jaarlijks plaats op de derde zaterdag van september. Dit jaar dus op zaterdag 17 september 2022.

Zwerfvuilacties in België? River Cleanup!

Pas sinds 2017 is in ons land de aandacht voor het probleem van het zwerfvuil flink aangewakkerd. Dat is de verdienste van de organisatie River Cleanup. Oprichter Thomas De Groote werd vijf jaar geleden uitgedaagd om gedurende 10 minuten afval op te rapen. In die luttele minuten realiseerde hij zich hoe groot het probleem van het zwerfvuil is. En hij besloot er iets aan te doen: River Cleanup was geboren.

River Cleanup organiseert heel het jaar door zwerfvuilacties. Eerst alleen in België, maar inmiddels ook in tal van andere landen. Denk maar aan Kameroen en Albanië. En na de zware overstromingen in de zomer van 2021 stonden de ‘river warriors’ wekenlang klaar om te helpen opruimen in de getroffen gebieden in het zuiden van België.

River Cleanup heeft een ruime ervaring in de organisatie van zwerfvuilacties.

Enkele straffe cijfers van 5 jaar River Cleanup:

  • 3374 evenementen
  • 180.338 vrijwilligers
  • 2.703.855 kg zwerfvuil verzameld

Multi Masters Group en River Cleanup

Van bij de start van River Cleanup is Multi Masters Group een van de structurele partners. Naast de financiële steun gaat de facilitaire dienstverlener ook actief de strijd aan tegen zwerfvuil. Zo vond in 2019 in het Rivierenhof in Deurne de Multi Masters River Cleanup plaats (zie video).

Tijdens de coronapandemie waren massaevenementen niet mogelijk. Maar ook toen slaagde Multi Masters Group erin de strijd tegen zwerfvuil aan te wakkeren. Begin 2020 werd in het Dok in Merksem de allereerste River Skimmer.

Daarnaast nam Multi Masters Group in kleinere teams deel aan de talrijke organisaties van River Cleanup. Zoals River Cleanup World (zie foto).

World Cleanup Day - Multi Masters Group organiseert vaak zwerfvuilacties, bijvoorbeeld naar aanleiding van River Cleanup World.

River Cleanup Impact Event

In het voorjaar van 2022 vond ter gelegenheid van de 5e verjaardag van River Cleanup het River Cleanup Impact Event plaats. Als een van de genodigden onderstreepte Nicolas de Schutter, voorzitter van Multi Masters Group, tijdens het live uitgezonden evenement de toegenomen aandacht voor afvalbeheer.

World Cleanup Day 2022: Multi Masters Group en Renewi

Om die aandacht voor afvalbeheer te onderstrepen, neemt Multi Masters Group op 17 september 2022 samen met zijn partner Renewi deel aan World Cleanup Day. Als specialist op het vlak van afvalbeheer en circulariteit streeft Renewi naar een minimalisering van de afvalberg.

Op 17 september 2022 slaan de medewerkers van Multi Masters Group en Renewi de handen in elkaar aan de Stormkop in Antwerpen, waar het main event van River Cleanup plaatsvindt.

Deelnemen

Wil jij ook deelnemen aan een zwerfvuilactie van River Cleanup? Wil jij met andere woorden ook een ‘river warrior’ worden?

Terug naar boven