Elke master een masker

Sinds een drietal weken is de stapsgewijze afbouw van de coronamaatregelen aan de gang. Tot nog toe verloopt alles naar wens. Het aantal besmettingen en overlijdens kent geen onrustwekkende stijging en de bezetting in de ziekenhuizen blijft beheersbaar.

Dat is ongetwijfeld mede het gevolg van de vele desinfecties en het goede opvolgen van de belangrijkste twee covid-19-maatregelen:

Die blijven gelden, maar er is een derde, aanvullende maatregel die sinds de start van de afbouw aan belang heeft gewonnen: het dragen van een mondmasker. Heel veel mensen zijn opnieuw aan het werk gegaan, de bezoekmaatregelen zijn versoepeld, kortom er komen veel meer mensen met elkaar in contact.

Voor alle duidelijkheid: een mondmasker draag je in de eerste plaats om de anderen en je omgeving te beschermen. Maar als de anderen ook een mondmasker dragen, ben jij natuurlijk ook beschermd. Het principe bij het gebruik van een mondmasker is dus eenvoudig: ‘ik bescherm jou, jij beschermt mij’.

In bepaalde situaties is het dragen van een mondmasker verplicht. Bijvoorbeeld wanneer je de trein, de metro, de tram of de bus neemt, of wanneer je je op plaatsen begeeft waar het onmogelijk is om op anderhalve meter van de andere aanwezigen te blijven, zoals in een winkel of tijdens bepaalde werkzaamheden.

Veiligheid en gezondheid

Sommige medewerkers van de Multi Masters Group worden geconfronteerd met zulke situaties. Velen gebruiken het openbaar vervoer om zich van en naar hun werkplaats te verplaatsen, anderen werken in een ziekenhuis of in een omgeving waar het moeilijk is om de nodige afstand te bewaren. Gezien de levering door sommige overheden lang op zich liet wachten en niet iedereen even handig is met naald en draad, hebben wij als bedrijf beslist om de nodige stappen te ondernemen. Om de veiligheid en de gezondheid van al onze medewerkers te beschermen, hebben wij al onze masters een herbruikbaar, stoffen mondmasker geschonken. ‘Elke master een masker’ dus. Zo dragen wij samen met al onze medewerkers actief bij aan het verslaan van het coronavirus.

Met vragen over het gebruik van het mondmasker en over andere coronamaatregelen kan je terecht op de website www.info-coronavirus.be. Je vindt er onder meer info over hoe je een mondmasker moet dragen en hoe je het moet wassen (zie hiernaast).

Terug naar boven