Ontdek 11 redenen voor het uitbesteden van het groenonderhoud van uw bedrijf aan een professionele partner als Green Masters

Waarom zou u het groenonderhoud uitbesteden aan een professionele partner? Het onderhouden van groene zones bij een bedrijf vraagt veel kennis en knowhow. Veel bedrijven onderschatten hoe belangrijk het is om deze zones goed en professioneel te onderhouden. Een verzorgde buitenomgeving geeft een goede indruk aan bezoekers en heeft bovendien een positieve invloed op de medewerkers. Het uitbesteden van groenonderhoud aan een professionele partner is dus een slimme keuze en wel om deze 11 redenen.

1. Uitgebreide kennis en knowhow in groenonderhoud

Groenonderhoud vraagt meer kennis en vaardigheden dan veel mensen denken. Het gaat niet alleen om het regelmatig maaien van het gras, maar ook om het snoeien van bomen en struiken, het verzorgen van planten en bloemen en het aanleggen van nieuwe groenvoorzieningen. Om maar enkele taken te noemen. Een professionele partner beschikt over de nodige kennis en knowhow om groenonderhoud op een goede manier uit te voeren. Hij weet welke technieken, materialen en machines er nodig zijn voor elke taak. Bovendien heeft een bedrijf gespecialiseerd in groenonderhoud gekwalificeerde mensen in huis voor verschillende, uiteenlopende taken.

Professioneel groenonderhoud uitbesteden - Green Masters

2. (Investeren in) het juiste materiaal en kwalitatieve machines voor groenonderhoud

Om groenonderhoud efficiënt uit te voeren, is er nood aan goed materiaal en kwalitatieve machines. Een professioneel bedrijf beschikt over voldoende uitrusting, van gewone grasmaaiers tot grotere zitmaaiers, kettingzagen, bosmaaiers… Zo voeren de medewerkers uw groenonderhoud op de best mogelijke manier uit. Een partner in groenonderhoud investeert voortdurend in nieuwe machines en materialen en blijft steeds zoeken naar innovatieve tools en technologieën.

3. Gekwalificeerde werknemers in groenonderhoud

Om die nieuwigheden op de juiste manier in te zetten, volgen onze medewerkers opleidingen op maat. Bij Multi Masters Group zorgt onze MM-Academy daarvoor. Onze ‘masters’ zijn zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en technieken.

Gekwalificeerde mensen zijn van onschatbare waarde voor een goed groenonderhoud. Een professionele partner heeft getrainde professionals in dienst die het werk snel en efficiënt uitvoeren. Eén tuinman kan onmogelijk én goed zijn in grasmaaien, én in duurzame of ecologische onkruidbestrijding, én in parkingonderhoud, én in snoeien, én in boomverzorging, … Elke taak vraagt de juiste specialisatie.

Een professioneel bedrijf als Green Masters heeft voor elk van deze taken gekwalificeerde mensen in huis, die elke taak tot een goed einde brengen. Naast het parking- en groenonderhoud kunt u zelfs uw winterdiensten uitbesteden aan Green Masters.

4. Veiligheid staat centraal in groenonderhoud

Groenonderhoud kan gevaarlijk zijn als het niet op de juiste manier wordt uitgevoerd. Een professionele partner voert alle taken uit op een veilige manier. Hij maakt gebruik van de juiste beschermingsmaterialen en -kleding en volgt de nodige veiligheidsprocedures. Bij Green Masters maken we van veiligheid een van de topprioriteiten. Onze groendivisie is VCA-gecertificeerd. Deze erkenning geeft aan dat bij ons veiligheid zich niet beperkt tot theorie. Wij gaan verder. “Het VCA-certificaat is een beloning van onze dagdagelijkse aandacht voor veiligheid”, zegt Kim Van Leemput, preventieadviseur bij Multi Masters Group, die de VCA-audit begeleidde.

Tijdens de wintermaanden volgen onze groenspecialisten praktijkgerichte (opfrissings)cursussen: veilig werken met een kettingzaag, alternatief onkruidbeheer, veilig werken met een bosmaaier,… Ook bij de maandelijkse toolboxmeetings ligt de nadruk vaak op veiligheid. En tijdens werfbezoeken kijken onze leidinggevenden altijd nauwgezet toe op het juiste gebruik van de machines, op het correcte gebruik van de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) enzovoort.

5. Digitale voordelen van groenonderhoud uitbesteden aan een professionele partner

Digitale tools en systemen spelen een steeds grotere rol in groenonderhoud. Een professioneel bedrijf maakt gebruik van geavanceerde digitale technologieën om het onderhoud te plannen, de voortgang te monitoren en de resultaten te meten. Dit zorgt voor een efficiënter en effectiever groenonderhoud. Zo maakt Green Masters bijvoorbeeld gebruik van de Green App. Medewerkers krijgen hun planning door via deze app en kunnen aangeven welke taken zijn uitgevoerd en welke niet. Ook kunnen ze er foto’s voor en na toevoegen en kan de klant de digitale werkbon ondertekenen op de smartphone van onze teamleader.

6. Een duurzame aanpak in groenonderhoud

Een ‘groene aanpak van uw groen’. Een duurzame aanpak in groenonderhoud is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw bedrijf. Een professionele partner heeft kennis van duurzame methoden en technieken om uw groene zones op een milieuvriendelijke manier te onderhouden. En dat heeft uiteraard een positief effect op het imago van uw bedrijf.

Professioneel groenonderhoud uitbesteden - Green Masters

Bij Green Masters gaan we op verschillende manieren voor een groenere dienstverlening. We beperken de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen tot het absolute minimum en investeren in machines (bosmaaier, haagschaar, …) op herlaadbare batterijen. Daarnaast bieden we naast chemische onkruidverdelging ook alternatieve onkruidbestrijding aan. Dan verwijderen onze masters het onkruid met een borstelmachine, door het weg te branden of door het te stomen. Groot onkruid gaan we te lijf met een bosmaaier. Afval sorteren we zoveel mogelijk en leveren we af bij een erkend afvalverwerkingsbedrijf.

7. Efficiënte kwaliteitscontroles van het groenonderhoud

Kwaliteitscontroles zijn essentieel om de hoogste normen in groenonderhoud te handhaven. Een professionele partner voert dan ook regelmatig kwaliteitscontroles uit om ervoor te zorgen dat het werk aan alle vereisten voldoet. Dit kan gaan om een inspectie van de uitgevoerde werkzaamheden, maar ook om een periodieke evaluatie van de samenwerking tussen beide partijen. Bij Multi Masters Group gaan we hier heel zorgvuldig mee om en voert een coördinator regelmatig controles uit om de kwaliteit van ons werk te waarborgen. Zo zorgen we ervoor dat uw groen altijd perfect onderhouden is en geven we uw bedrijf een mooie en verzorgde uitstraling.

8. Het voordeel van bedrijven die actief zijn in het hele land

Het uitbesteden van uw groenonderhoud aan een groot groenbedrijf heeft als bijkomend pluspunt dat dat bedrijf vaak landelijk actief is. Dat komt met heel wat voordelen. Zo zijn deze bedrijven vaak goed op de hoogte van de verschillende regionale regelgevingen en hebben ze ruime ervaring met groenonderhoud in diverse omgevingen. Daarnaast beschikken landelijk actieve groenbedrijven vaak over een uitgebreid netwerk, waardoor ze snel kunnen inspelen op uw wensen en behoeften op uw verschillende sites.

Green Masters is een landelijk actief groenbedrijf met jarenlange ervaring in de sector. Onze ervaren masters werken op een gestroomlijnde manier en garanderen dezelfde, uniforme service op al uw sites.

9. Professioneel groenonderhoud weerspiegelt de uitstraling van uw bedrijf

Een verzorgde en groene omgeving is van groot belang voor de uitstraling van uw bedrijf. Het geeft aan dat u waarde hecht aan een aangename en prettige werkomgeving voor uw medewerkers, klanten en bezoekers. Wanneer iemand toekomt op uw bedrijf, is de buitenkant het eerste wat hij ziet. Mooi onderhouden groene zones of een propere parking geven meteen een goede eerste indruk. Eentje die blijft hangen. Een professionele partner zoals Green Masters kan ervoor zorgen dat uw groen er altijd mooi en verzorgd uitziet. Zo draagt u bij aan een positief imago van uw bedrijf.

Professioneel parkingonderhoud uitbesteden - Green Masters

10. Gemotiveerde medewerkers dankzij het uitbesteden van groenonderhoud aan een professionele firma

Een groene omgeving heeft niet alleen voordelen voor de uitstraling van uw bedrijf, maar ook voor uw medewerkers. Groen op de werkvloer zorgt voor een betere concentratie, hogere productiviteit en minder stress. Een professionele partner kan ervoor zorgen dat uw medewerkers kunnen genieten van een aangename, groene en gezonde werkomgeving en zich beter thuis voelen in uw bedrijf.

Een goed onderhouden groene omgeving geeft een gevoel van welzijn en rust. De ideale, aangename plek om tot rust te komen, wat het stressniveau flink doet dalen. Een betere luchtkwaliteit op de werkplek komt de gezondheid van de medewerkers dan weer ten goede. Ook het ziekteverzuim vermindert dankzij een goed onderhouden groene werkomgeving.

11. Groenonderhoud uitbesteden: een groene aanpak op maat

Als het gaat om groenonderhoud, is er geen one-size-fits-all-aanpak. Elk bedrijf heeft zijn eigen unieke uitdagingen en vereisten. Een professionele partner in groenonderhoud begrijpt dit en zal een aanpak op maat ontwikkelen die aansluit bij de specifieke behoeften van uw bedrijf. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten onkruidbestrijding, afhankelijk van de ondergrond: borstelen, stomen of branden. Bij Green Masters kan u voor alle technieken terecht. Door de meest geschikte methode te kiezen, kunnen we effectiever en efficiënter werken, met betere resultaten en minder verspilling van tijd en middelen.

Het belang van het uitbesteden van groenonderhoud aan een total facility partner als Multi Masters Group

Het uitbesteden van uw groenonderhoud aan een professionele partner zoals Green Masters kan u tijd, geld en zorgen besparen. U kan zich richten op uw corebusiness en terwijl kan u vertrouwen op de expertise en betrouwbaarheid van een ervaren partner.

Multi Masters Group biedt niet alleen professioneel groenonderhoud aan, maar is een echte total facility-partner die een ruim pakket aan diensten levert. Zo kunnen we u ook helpen met allerlei andere diensten, zoals schoonmaak, technisch onderhoud, bewaking, … Door verschillende diensten aan één partner uit te besteden, kunnen er synergiën worden gecreëerd en heeft u één aanspreekpunt voor al uw facilitaire noden.

Terug naar boven