Werken bij Cleaning Masters: “We krijgen respect, vertrouwen en het is één grote familie”

Werken bij Cleaning Masters: wat maakt het zo aangenaam? Dag in dag uit zorgen onze cleaning masters ervoor dat alles kraaknet is bij onze klanten. En dat over het hele land. Maar hoe ervaren zij de job? Wij legden de vraag voor aan onze masters in alle Vlaamse provincies. “Ik heb zelfs mijn moeder overtuigd om te komen werken bij Cleaning Masters”, zegt Stephanie, schoonmaakster in West-Vlaanderen.

Cookie instellingen aanpassen

Myriam: “Werken bij Cleaning Masters? Ik haal er veel voldoening uit”

Myriam is al sinds 2005 aan de slag bij Cleaning Masters in de regio Antwerpen. En met veel plezier, vertelt ze. “Ik heb voor de schoonmaak gekozen omdat het een leuke job is. En natuurlijk is het ook tof dat ik een heel goede ‘pree’ krijg,” vertelt ze enthousiast. “Het is soms wel hard werken, maar ik haal er veel voldoening uit.”

”De sfeer is hier heel goed en ik heb ook een heel goede baas. Mijn werkgever zorgt heel goed voor mij en ik krijg geregeld een leuke attentie, zoals een verjaardagskaartje of een cadeau met Nieuwjaar.”

“Schoonmaken is een leuke job. En natuurlijk is het tof dat ik een heel goede ‘pree’ krijg.”

Na bijna 20 jaar bij Cleaning Masters is Myriam bijna toe aan haar welverdiende pensioen. Voor haar opvolger heeft ze een duidelijke boodschap: “Ga ervoor! Het is hard werken, maar je haalt er veel voldoening uit en je hebt veel leuke mensen om je heen.”

Katrien: “Aangenamer dan een 9-to-5 job”

Katrien werkt al tien jaar bij Cleaning Masters in de regio Oost-Vlaanderen en heeft heel wat ervaring opgedaan in de schoonmaaksector. “Ik ben ‘vlinder’, dat is de bijnaam van de leden van de mobiele ploeg. Wij ‘vlinderen’ rond in een bepaalde regio. In die functie heb je veel vrijheid. Je moet zorgen dat al je posten gedaan zijn, maar je vult zelf in hoe je dat doet.”

“Een vlinder werkt hier een paar uurtjes, zit dan even in de auto, werkt nadien weer op een andere plaats, … Dat is meer gevarieerd en aangenamer dan een 9-to-5 job.”

“Als ‘vlinder’ heb je heel veel vrijheid. Je moet zorgen dat al je posten gedaan zijn, maar je vult zelf in hoe je dat doet.”

Naast vrijheid wijst Katrien op de andere voordelen van ‘vlinderen’. “Ik heb een auto ‘onder mijn poep’ en een tankkaart. Dat is mooi meegenomen. Veel mensen schrikken er zelfs van als ze horen hoeveel ik verdien. En dat loon wordt altijd mooi op tijd uitbetaald.”

Het mooiste compliment dat Katrien kan krijgen, is als ze bij een klant binnenkomt en die zegt: “Fijn dat jij er weer bent, nu weten we dat er goed gepoetst zal worden.” Dat is waar onze masters het allemaal voor doen: tevreden klanten!

Stephanie: “Met werken bij Cleaning Masters verdien ik meer dan toen ik als huishoudhulp werkte”

Al 3 jaar is Stephanie een van de straffe cleaning masters in de regio West-Vlaanderen. “Ik heb een heel gevarieerde job met heel veel afwisseling. Ik werk op verschillende plaatsen en dat maakt het interessant,” zegt ze. “Ik ben ook heel tevreden over mijn loon, dat ligt hoger dan toen ik als huishoudhulp werkte. Daarnaast heb ik ook een bedrijfswagen.”

Maar het zijn niet alleen het loon en de bedrijfswagen die werken bij Cleaning Masters aantrekkelijk maken voor Stephanie. “Ik heb een heel goede band met mijn verantwoordelijke. Ze is lief en ik kan altijd met alles bij haar terecht. Alles is bespreekbaar. En indien nodig past ze mijn planning aan als er een probleem is. Er is veel vertrouwen in beide richtingen. Als ik tegen haar iets zeg, weet ik dat het bij haar blijft.”

“Ik heb zelfs mijn moeder binnengehaald bij Cleaning Masters.”

Stephanie is zo enthousiast over haar werk dat ze haar moeder overtuigde om ook te gaan werken bij Cleaning Masters. “Ze werkte eerst bij een andere schoonmaakfirma, maar nu is ze heel tevreden bij Cleaning Masters.”

“Of de klanten ook tevreden zijn over mij? Ja, ik kreeg al eens een leuk compliment van een klant. Hij vroeg me of ik niet voor hen zou willen werken. Dat geeft me wel een goed gevoel en het toont aan dat ze tevreden zijn over mijn werk.”

“Het is tof dat Cleaning Masters er alles aan doet om ons werk te verlichten en om het ons zo aangenaam mogelijk te maken.”

Tot slot is Stephanie ook enthousiast over de innovaties bij Cleaning Masters. “Laatst was ik bij een klant aan het poetsen en daar reed ook een robotstofzuiger van Cleaning Masters rond. Het is tof dat Cleaning Masters er alles aan doet om het werk te verlichten voor ons en om het ons zo aangenaam mogelijk te maken.”

Werken bij Cleaning Masters - schoonmaakster - schoonmaakmachine

Marie-Claire: “Ik ging even ergens anders werken dan bij Cleaning Masters maar ik miste het familiale gevoel en het respect”

Marie-Claire werkt al 8 jaar lang als ‘vlinder’ voor Cleaning Masters in de regio Limburg en voelt zich er thuis. “Ik merk toch wel verschillen met andere schoonmaakbedrijven. Zowel qua materiaal als producten. En ik heb een heel toffe inspectie en een bedrijfsauto.”

“Na zes jaar ben ik even weggeweest bij Cleaning Masters. Ik ging werken in een kapsalon maar ik miste het familiale gevoel en het respect vanuit alle hoeken. Ook het loon was er plots heel wat minder. Respect betekent voor mij heel veel en ik krijg hier veel vertrouwen. Ik ben blij dat ik mocht terugkomen. Bij Cleaning Masters zijn we één grote familie en ik heb een goede band met mijn inspectie. Het voelt aan alsof we vriendinnen zijn.”

“Het voelt aan alsof we vriendinnen zijn.”

“Ik zou echt niet twijfelen om bij Cleaning Masters te komen werken”, zegt Marie-Claire. “Onze inspectie houdt overal rekening mee, we krijgen regelmatig opleidingen over producten en ergonomie en ik krijg zelfs heel veel cadeautjes van mijn klanten, omdat ze zo tevreden zijn over mijn werk.”

Fuad: “We zijn één grote familie”

Voor Fuad begon het verhaal bij Cleaning Masters zo’n 7 jaar geleden, in de regio Vlaams-Brabant. “Soms vroegen ze me om op een andere locatie te werken, maar dat vormde zeker geen probleem. Ik voel veel respect, zowel van de collega’s, de klant als van Cleaning Masters zelf. Daarnaast zorgt het bedrijf ook voor een correct loon.”

“Ik voel veel respect, zowel van de collega’s, de klant als van Cleaning Masters.”

Fuad voelt zich niet alleen gewaardeerd, maar ook deel van de Multi Masters-familie. “Annie, mijn inspectrice, is heel goed voor mij. Ik overleg heel veel met haar en ze zorgt goed voor mij. Bij Cleaning Masters zijn we één grote familie. We maken veel plezier en elk jaar krijgen we wel een cadeautje.”

Ibrahim: “Ik vind het belangrijk dat een werkgever zich inzet voor het milieu”

Met 20 jaar ervaring is Ibrahim een gevestigde waarde binnen het Cleaning Masters-team. “Als ik aan het werken ben bij Cleaning Masters, voelt het aan alsof ik bij mijn familie ben”, zegt Ibrahim. “We hebben een topteam.”

Ibrahim is verantwoordelijk voor de industriële schoonmaakwerken in de regio Antwerpen maar is ook een beetje een wereldreiziger. “We reinigen ook de ventilatiekanalen van grote schepen. Voor mijn job ging ik al naar Curaçao, Singapore, Turkije, Indonesië en de Filippijnen. Ik krijg hier veel vertrouwen, respect en verantwoordelijkheid.”

“Werken met een robot is heel leuk, maar onze mensen blijven belangrijk.”

Cleaning Masters investeert elk jaar in nieuwe materialen en machines, tot grote tevredenheid van Ibrahim. “Werken met de robot is heel leuk, maar onze mensen blijven belangrijk. Het zijn zij die de robots moeten bedienen. Ik geef elke maand opleidingen over het gebruik van producten, materialen en nieuwe machines, zoals robots. We proberen ook zo veel mogelijk milieuvriendelijke producten te gebruiken. Dat vind ik belangrijk in een werkgever, dat hij zich inzet voor het milieu.”

Werken bij Cleaning Masters - inspecteur Ibrahim getuigt

Juliet: “Ik heb het gevoel dat ik groei”

Juliet werkt als medewerker binnen het ICT-team van Cleaning Masters op de hoofdzetel in Merksem. “Ik werk hier nog maar sinds vorig jaar en ik vind het heel leuk”, zegt ze. “Het leukste aan werken bij Cleaning Masters is de diversiteit. Ik vind het tof om verschillende dingen te mogen doen en samen te werken met verschillende mensen, inclusief mijn leidinggevende.”

“Ik krijg veel vertrouwen, dat is belangrijk voor mij.”

“Ik heb het gevoel dat ik groei en het is fijn dat mijn leidinggevende dat ook merkt en me dat ook vertelt. Het is belangrijk om het gevoel te hebben dat je gewaardeerd wordt en dat je werk ertoe doet. Als ik iets vertel aan mijn leidinggevende, dan blijft dat tussen ons en dat zorgt ervoor dat ik hem kan vertrouwen. Ik kan mijn mening bij hem kwijt.”

Juliet vindt ook dat de mensen om haar heen haar een gevoel van betrokkenheid geven. “Ze geven mij het gevoel dat ik erbij hoor en dat ik bij hen terecht kan. Dat vind ik heel fijn. Ik krijg veel vertrouwen, dat is belangrijk voor mij.”

Terug naar boven