1 jaar corona: ‘masters’ tonen veerkracht

Corona deed exact een jaar geleden het land op zijn grondvesten daveren. Op vrijdag 13 maart 2020 trok de Belgische overheid brutaal de handrem op. Het openbare leven viel abrupt stil. Iedereen trok zich noodgedwongen terug in zijn bubbel. In de twaalf maanden die volgden, is ons één ding opgevallen: de veerkracht van onze mensen.

Corona: vijftien maanden geleden hadden we er nog nooit van gehoord. Veertien maanden geleden was het een ver-van-mijn-bedshow, iets met vleermuizen in China. Dertien maanden geleden bereikten ons onheilspellende berichten vanuit de Europese wintersportgebieden. Twaalf maanden geleden kwam ons land compleet tot stilstand. Nu, 1 jaar later, beheerst Covid-19 nog altijd ons dagelijkse leven.

Door corona werd de flexibiliteit van de medewerkers van Multi Masters Group flink op de proef gesteld.

Corona heeft in die twaalf maanden uiteenlopende emoties opgewekt. Angst en verdriet bij mensen die een familielid of vriend in het ziekenhuis zagen belanden, of erger nog. Hoop en opluchting bij zij die hun naasten zagen terugkeren na een wekenlange opname in het hospitaal zonder mogelijkheid tot bezoek. Covid-19 legde echter niet alleen een hypotheek op het gezinsleven.

Corona legt bedrijfsleven lam

Het bedrijfsleven kreeg zware klappen. Ondernemers die intussen nog geen grijze haren hebben, zullen er wellicht nooit krijgen. Veel ondernemingen sloten tijdelijk de deuren, rechtstreeks of onrechtstreeks het gevolg van corona. Sommige bedrijven konden nog voor de zomer weer opstarten. Andere kijken nu reikhalzend uit naar een tweede heropstartdatum. Bij nog andere zullen de deuren voorgoed gesloten blijven.

Het zorgde ervoor dat bij veel mensen de moed in de schoenen zonk. Er zijn echter ook ondernemers die de situatie overschouwden en tussen de vele nadelen op zoek gingen naar mogelijkheden. Naar kansen om zijn werknemers, partners en klanten te begeleiden doorheen deze ongeziene crisis. Bij Multi Masters Group zijn we fier tot deze laatste categorie te behoren. Ondanks de moeilijke en vaak wisselden omstandigheden zijn we blijven doorgaan. Vaak hebben we zelfs nog een tandje bijgestoken. Dat het coronajaar 2020 voor ons geen rampjaar is geworden, danken we daarom vooral aan de veerkracht van al onze medewerkers, onze ‘masters’.

Sinds de uitbraak van corona desinfecteert Mobility Masters dagelijks tientallen bussen.

Covid-19 krijgt ons niet klein

Ja hoor, ook wij zijn getroffen door corona. Ook wij hebben soms getwijfeld. Geloof ons vrij, als het anders had gekund, dan was een deel van ons personeel niet tijdelijk werkloos geweest. Dan hadden we onze mensen niet verplicht om van thuis uit te werken. En hadden we onze mensen op de werkvloer geen talloze extra voorzorgsmaatregelen laten nemen. Maar allemaal zijn zij meegegaan in ons verhaal, zonder morren. Corona heeft onze mensen op de proef gesteld, maar niet klein gekregen. Misschien moeten we overwegen om ‘veerkracht’ toe te voegen aan onze bedrijfswaarden?

Die veerkracht doet ons intussen alweer hoopvol vooruitkijken. De vaccinaties komen op gang, we mogen weer dromen van een normaal leven. Al is de vraag of we ooit nog zullen terugkeren naar ons leventje van voor 13 maart 2020. Wellicht niet. Maar dat hoeft niet noodzakelijk negatief te zijn. Laten we met zijn allen lessen trekken uit de vele nadelen die corona ons heeft gebracht. Laat ons tegelijkertijd genieten van de kansen die het ons heeft geboden. Laat ons blijven zoeken naar mogelijkheden die alle leden van de Multi Masters Group-familie een mooie toekomst zullen brengen.

Bedankt aan iedereen die zich ook het afgelopen jaar een ware ‘master’ heeft getoond!

Terug naar boven