Facilitaire dienstverlening in de petrochemie: een overzicht

Wat is het belang van een goede facilitaire dienstverlening voor een bedrijf in de petrochemie? Je ontdekt het in dit artikel.

Efficiëntie en veiligheid staan centraal in de petrochemie

In de wereld van de petrochemie zijn efficiëntie en veiligheid van het grootste belang. Tal van factoren spelen daarbij een rol: installaties van topkwaliteit, goed opgeleid personeel, weldoordachte processen en … een goede facilitaire dienstverlening.

Facilitaire dienstverlening in de petrochemie - Industriële reiniging met schrobzuigmachine (Multi Masters Group)

De petrochemie is een heel gespecialiseerde sector. Een professionele facilitaire dienstverlener kan ervoor zorgen dat het petrochemische bedrijf zich volledig op zijn hoofdactiviteiten kan concentreren. De dienstverlener neemt de ondersteunende activiteiten voor zijn rekening, volledig overeenkomstig de definitie van facilitaire diensten. Op die manier is jouw bedrijf helemaal klaar voor een gestroomlijnde productie en doorstaat het de strengste audits.

VCA P

Belangrijke voorwaarde om aan de slag te gaan in de petrochemische sector is het VCA P-certificaat. Als een facilitaire dienstverlener voldoet aan de VGM-Checklist Aannemers voor de Petrochemie, vandaar dus VCA P, weet het petrochemisch bedrijf dat die leverancier veel aandacht besteed aan veiligheid, gezondheid en milieu en gemachtigd is om in de sector aan de slag te gaan.

Facilitaire dienstverlening in de petrochemie: welke diensten?

Een professionele facilitaire dienstverlener kan een petrochemisch bedrijf op tal van manieren ontzorgen:

Industriële reiniging en onderhoud

Een hygiënische en goed onderhouden werkomgeving is van cruciaal belang in de petrochemische sector. Industriële reiniging die voldoet aan de strengste normen en voorschriften is daarom onmisbaar.

Veiligheid

In de petrochemische sector gaat het vaak om risicovolle werkzaamheden. Ervaren brand- en veiligheidswachten houden voortdurend een oogje in het zeil. Op die manier worden de risico’s tot het absolute minimum herleid.

Bewaking

Vanwege de potentieel gevaarlijke activiteiten is het belangrijk dat je steeds weet wie aanwezig is in jouw bedrijf. Efficiënte toegangscontroles en een goede beveiliging en bewaking van het terrein zijn onontbeerlijk.

Facilitaire dienstverlening in de petrochemie - bewaking - veiligheid (Multi Masters Group)

Las- en constructiewerken

Dienen er in je bedrijf aanpassingen te gebeuren, dan is een goede partner meer dan welkom. Extra leidingen aanleggen of een balustrade plaatsen ter beveiliging van een bepaalde zone, het lijkt simpel maar gebeurt best door een gespecialiseerd bedrijf.

Facilitair beheer

Als bedrijf in de petrochemische sector kan je voor alle bovenstaande diensten een aparte leverancier kiezen. Er zijn echter ook facilitaire dienstverleners die al deze diensten aanbieden. Bovendien nemen zij, indien gewenst, ook het facilitair beheer of facility management voor hun rekening. Op die manier nemen zij alle facilitaire zorgen van je over.

Multi Masters Group en facilitaire dienstverlening in de petrochemie

Multi Masters Group biedt een compleet pakket facilitaire diensten aan. Binnen onze organisatie zijn Cleaning Masters, Hygi Masters, Construct Masters, Security Masters en Safety Masters VCA P-gecertificeerd. Zij behaalden dus de hoogste erkenning op het vlak van veiligheid en hebben een ruime ervaring in de petrochemische sector.

Daarnaast biedt Multi Masters Group nog tal van andere VCA-gecertificeerde diensten aan, zoals groenonderhoud, parkingonderhoud, technisch onderhoud van productie-installaties, onderhoud en beheer van technische installaties in gebouwen enzovoort.

Terug naar boven