Facilitaire dienstverlening in de logistieke sector uitbesteden aan een professionele partner: wat zijn de voordelen?

Wat maakt het uitbesteden van facilitaire dienstverlening in de logistieke sector zo interessant? En wat zijn de voordelen van een samenwerking met een professionele partner voor u als klant? Het zorgt ervoor dat u zich kan concentreren op uw corebusiness. Meer zelfs, het biedt een meerwaarde op allerlei vlakken, zodat u volledig ontzorgd bent. Maar dat is lang niet alles. In dit artikel geven we u een overzicht van de uitdagingen in de logistieke sector en op welke manier een professionele facilitaire dienstverlener als Multi Masters Group u en uw bedrijf kan ontzorgen.

Uitdagingen in de logistieke sector

De wereld blijft veranderen. Hetzelfde geldt voor de sector van logistiek en warehousing. Die veranderingen zijn in een versnelling gekomen door de coronapandemie, de oorlog in Oekraïne en Rusland, de inflatie en alle gevolgen van dien. Onder invloed van de grondstoffenschaarste, de onzekerheid over de aanlevering en de steeds moeilijkere forecasting duiken er voortdurend nieuwe uitdagingen op. Denk maar aan de toenemende complexiteit en de enorme flexibiliteit die van logistieke en opslagbedrijven wordt gevraagd, de doorgedreven digitalisering, de ‘war for talent’ en de niet te stoppen evolutie richting duurzaamheid.

Logistieke sector - facilitaire dienstverlening - hoogwerker - technieker - warehouse - magazijn - veiligheidsperimeter

Een flexibele partner

De sector van logistiek en warehousing is onderhevig aan tegengestelde krachten. Enerzijds is er de zoektocht naar standaardisering om de efficiëntie te verhogen. Anderzijds vragen klanten steeds meer een gepersonaliseerde aanpak, wat een enorme flexibiliteit vraagt. De klant bepaalt meer en meer waar en wanneer een levering dient te gebeuren, wat de supply chain veel ingewikkelder maakt.

Opmars van digitalisering

Voorts zet ook de digitalisering zich meer en meer door. Internet of Things, de cloud, artificial intelligence, ze zijn steeds nadrukkelijker aanwezig. De supply chains worden digitaal met elkaar verbonden en vormen zo één geheel. Dit roept dan weer vragen op over cybersecurity.

War for talent & robotisering

Logistieke en opslagbedrijven ondervinden bovendien steeds meer en meer moeilijkheden om geschikt personeel te vinden en te behouden. De jongere generaties wisselen nu eenmaal vaker van job. Een belangrijk gevolg daarvan is dat robotisering is geëvolueerd van een luxe naar een noodzaak. De routineuze taken worden steeds meer overgenomen door robots. Die maken het werk lichter en aangenamer voor de werknemers, zodat de kans op uitval verkleint.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Tot slot is er nog een evolutie die vooral voor logistieke bedrijven problemen geeft: alles moet duurzaam zijn tegenwoordig. Dat verwachten niet alleen de klanten, maar ook de werknemers. Mensen willen graag werken voor een bedrijf dat aandacht besteedt aan het klimaat. Termen als circulariteit, vergroening, verantwoord afvalbeheer en duurzame groei vinden meer en meer ingang in de logistieke sector.

Hoe Multi Masters Group u kan helpen

Logistieke en opslagbedrijven hebben hun handen meer dan vol met al deze uitdagingen. Facilitaire en HR-diensten zijn dan ook niet meteen hun prioriteit. Toch kunnen die bijdragen aan een oplossing voor de bovengenoemde problemen. Steeds meer logistieke en opslagbedrijven beseffen dit en zijn op zoek naar een partner die hen alle facilitaire en HR-zorgen uit handen neemt: een partner als Multi Masters Group.

“Er wordt altijd naar een oplossing gezocht en het is fijn dat de samenwerking zo zelfstandig loopt. We moeten er niet achter zitten.”
Philippe Peeters, Facility & Maintenance Coordinator bij Terumo EDC.

Trouwe medewerkers

De zoektocht naar geschikt personeel bezorgt de sector Logistiek en Warehousing heel wat hoofdbrekens. Bovendien is het verre van eenvoudig om bekwame medewerkers te behouden. Met zijn volledige HR-dienstverlening neemt Multi Masters Group u al deze zorgen uit handen. Met onze ruime ervaring en dito netwerk vinden wij niet alleen de juiste profielen. Via aantrekkelijke opleidings- en begeleidingstrajecten zorgen wij er ook voor dat deze nieuwkomers zich in hun sas voelen in uw organisatie en vergroten zo de kans dat ze u trouw blijven. Indien u dat wenst, begeleiden we u ook op het vlak van cultuurvorming, het back-to-workverhaal, employer branding en sociale tewerkstelling.

Logistieke sector - facilitaire dienstverlening

Flexibele dienstverlening, altijd en overal

Naast uw werknemers verdienen ook uw klanten veel aandacht. Zij stellen steeds hogere eisen qua kwaliteit en vooral flexibiliteit. Een facilitaire en HR-dienstverlener die hierin meedenkt en gepaste oplossingen aanreikt, is van goudwaarde. Bij Multi Masters Group maken we het u zo makkelijk mogelijk. Wij duiden een single point of contact en een vaste back-up aan bij wie u met al uw vragen terecht kunt. Deze SPOC coördineert alle diensten. Door ons uitgebreide dienstenaanbod creëren we waar mogelijk synergiën zodat het volledige pakket zo optimaal mogelijk op uw wensen is afgestemd. Inclusief innovaties die een echte meerwaarde betekenen. En dankzij onze regionale verspreiding en lokale verankering kunnen we u eender waar in België en op eender welk moment bijstaan. Uw klanten verwachten van u een just-in-time-delivery, dan mag u die ook van ons verwachten.

Volledige transparantie

U wilt natuurlijk ook op de hoogte blijven van onze werkzaamheden. Dat kan perfect! Uiteraard via het persoonlijke contact met onze SPOC. Maar ook via uw persoonlijke login voor ons digitale platform Multidesk. Daar vindt u alle informatie die met onze samenwerking te maken heeft: rapportages, werkplanningen, resultaten van kwaliteitscontroles, verslagen van meetings,… maar ook een gebruiksvriendelijk ticketsysteem. Op die manier delen wij alle informatie in volledige transparantie.

“Een van de grootste troeven van Multi Masters Group is het feit dat ze werken met één uniek aanspreekpunt of SPOC.”
Christophe Custers, Purchase manager bij H. Essers

Multi Masters Group helpt u uw MVO-doelstellingen realiseren

Tot slot dragen wij ook graag ons steentje bij aan het realiseren van uw MVO-doelstellingen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties vormen nu eenmaal de rode draad doorheen onze volledige dienstverlening. En u profiteert daar mee van. Als wij onze CO2-uitstoot reduceren, dan daalt automatisch ook die van u. Als wij als VCA-gecertificeerd bedrijf onze mensen de juiste veiligheidsopleidingen geven, dan neemt ook de veiligheid in uw bedrijf toe. Als wij ecologische producten en ergonomische materialen gebruiken, dan scoort u goede punten tijdens audits. We kunnen ons zelfs samen inzetten voor een goed doel zoals River Cleanup. U merkt het, er zijn tal van mogelijkheden om samen aan een duurzame toekomst te bouwen.

In een volgend artikel bespreken we hoe Multi Masters Group uw bedrijf concreet kan voorthelpen en dat aan de hand van onze drie bundels aan diensten.

Terug naar boven